Afgelopen woensdag was het een gezellige bedoeling op onze school, zo ook in groep 5 en 6. Wij mochten aan alle ouders van onze groep laten zien, wat we de afgelopen weken hebben geleerd bij het themawerken.
Samen werkten we aan een afsluitend toneelstuk over de Middeleeuwen en zo konden we laten zien welke werkgroepen er in de klas waren. We hebben erg veel geleerd van de werkgroepen en dus van elkaar.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Misschien heeft u het thuis al gehoord van uw zoon/dochter. Sommigen leerlingen uit onze klas doen mee aan de kangoeroewedstrijd. Maar wat is nu precies de kangoeroewedstrijd? Hieronder een korte uitleg.
Niet alle leerlingen uit onze klas doen mee, daar hebben we op school niet voor gekozen. Maar dit betekent niet dat we niet enorm trots zijn op de leerlingen die onze groep, maar ook de andere groepen op onze school (groep 3/4 en groep 7/8) gaan vertegenwoordigen!!! We moedigen ze daarom maar wat graag aan. Zet 'm op rekenkanjers!!!
Kangoeroe wedstrijd
Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 50 landen. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot zeer moeilijk. Wij doen mee met de wizFUN (3-4), wizKID (5-6) en de wizSMART (7-8). De deelnemende landen spreken samen de opgaven af. In totaal deden in 2012 meer dan 6,5 miljoen leerlingen mee aan de W4Kangoeroewedstrijd!
In Nederland wordt de W4kangoeroewedstrijd georganiseerd door
Stichting Wiskunde Kangoeroe
Radboud Universiteit Nijmegen
onder auspiciën van het Koninklijk Wiskundig Genootschap
De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo'n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd ''Kangourou''.
De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog prijzen winnen ook ...
Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden. Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers? Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van Kangoeroe.
Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welk? De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?
Meedoen met Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel. Na afloop zie je ze hun oplossingen vergelijken; nog dagenlang wordt er over doorgepraat. De vragen gaan mee naar huis: vaders en moeders, ooms en tantes krijgen ze voorgelegd, en die willen zich natuurlijk ook niet laten kennen!
Heb je een hoge score gehaald, dan word je uitgenodigd voor de Junior Wiskunde Olympiade of voor de finale van de Wiskunde Olympiade.
Voor meer informatie wil ik u graag verwijzen naar de website http://www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten